MITT HÅR

Har fått flera kommentarer nu om hur fint hår jag har, hur man gör för att få det så långt och hur jag håller det så fräscht osv. Tänkte besvara detta lite. 
 
Kan börja med att säga att jag inte är den som bryr mig så mycket, och verkligen har noll koll på, när det kommer till hår(,smink och kläder). Men jag kan ju alltid berätta hur jag gör liksom.
 
För det första har jag alltid haft tjockt och fint hår (med fint menar jag oskadat haha). Jag har aldrig behövt anstränga mig särskilt mycket för att få ordning på det. T.ex. Borstade jag nästan aldrig håret när jag var liten, det var naturligt fräscht och utan tovor. Jag har inte heller varit i behov i att platta det i och med att det är så självplatt. Jag använde aldrig nån inpackning eller så, utan den enda hårvården/rutinen jag hade var att duscha med de schampon och balsam som pappa köpte hem när han handlade, haha ;)
 
För några år sedan fick jag för mig att färga håret brunt och eftersom det var första gången jag färgade (tonade bara) så var jag lite nojig. Märkte faktiskt skillnad efter första färgningen. Den största skillnaden var att håret inte var lika lätt att hanterat när det var blött som förut.
 
Efter det har jag färgat ett par gånger och även avfärgat en gång. Avfärgning är ju känt för att slita på håret men eftersom jag hade så pass tjockt och friskt hår innan blev det ingen större skillnad. Det jag märkte var att det blev lite frissigare. Trots att avfärgningen inte slet så mycket på mitt hår så tipsade frisören om att köpa en inpackning i varje fall. Så jag gick och köpte mig en inpackning och en hårolja från Schwarzkopf. Dessa produkter använder jag fortfarande. Inpackningen ca en gång i veckan och oljan då och då efter att jag duschat.
 
Utöver detta försöker jag att ta hand om håret så gott som möjligt. T.ex. Borstar jag inte håret när det är blött och jag placerar inte tofsar på samma ställe (ni vet hårsnoddarna har ju lätt av håret). Använder inga speciella schampon eller balsam! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sara

åh, va fint de är :)

2013-11-22 @ 23:49:26
URL: http://sarajosefin.blogg.se
Postat av: Sofia

så himlans fint hår! mitt hår är jätteslitet och borde klippas några cm, och jag har också haft väldigt tjockt hår men det har blivit tunnare på senaste tiden, lite sorgligt men samtidigt skönt. egentligen tycker jag man inte ska bry sig så mycket! de får va som de är liksom, men det är alltid bra att ta hand om håret någon gång då och då!

Svar: Kan inte annat än att hålla med dig! Skönt med tunnare hår än förut och jag struntar också fullkomligt i håret nu. Visst ibland har man dessa dagar då man kan stirra sig blind på den trista hårfärgen och de frissiga topparna men annars låter man det bara finnas där hahah
Karin

2013-11-22 @ 23:52:40
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Malin , Gravid med tvillingar

Jätte fin hår! :)

Svar: Taaack!:)
Karin

2013-11-22 @ 23:54:26
URL: http://malinhedblom.blogg.se/
Postat av: Ida

gud så fint!

2013-11-22 @ 23:56:31
URL: http://idamariaandersson.webblogg.se
Postat av: Amanda Niclasson

Så sjukt fint hår du har!

2013-11-22 @ 23:58:05
URL: http://interiorbyamanda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback